Reaal

Reaal

Reaal overlijdensrisicoverzekering
Reaal Beoordeling
Iedere maand dezelfde scherpe premie
Voordeel voor niet-rokers
Direct zekerheid vanaf de aanvraag
Klantbeoordeling van 8,1
Premie p/m
8,16
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
bekijken
Klaverblad Overlijdensrisicoverzekering8,1DELA Overlijdensrisicoverzekering719 beoordelingen
Premie p/m
8,16
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
Iedere maand dezelfde scherpe premie
Voordeel voor niet-rokers
bekijken

Reaal overlijdensrisicoverzekering

Verzekeraar Reaal werd ruim honderd jaar geleden opgericht. De verzekeraar heeft ruim 1,8 miljoen klanten en is een onderdeel van de verzekeringsgroep Vivat Verzekeringen. Tot deze verzekeringsgroep behoren ook de verzekeraars Zwitserleven, ACTIAM en NowGo behoren.

Reaal biedt flexibele verzekeringsproducten, zoals een overlijdensrisicoverzekering (ORV).

Wat is de overlijdensrisicoverzekering van Reaal?

Met deze verzekering regelt u een bedrag voor uw nabestaanden. Als u binnen de looptijd van de verzekering overlijdt, komt er eenmalig een bedrag vrij. Dit bedrag wordt aan uw nabestaanden uitgekeerd. Hiermee kan de hypotheek, de huur of de studie van uw kinderen betaald blijven worden.

Waar sluit u een overlijdensrisicoverzekering van Reaal voor af?

Er zijn verschillende redenen waarom het zinvol is om een ORV af te sluiten:

 • Om de woonlasten op te vangen
 • Om de kosten voor extra kinderopvang op te vangen
 • Om wegvallende alimentatie op te vangen

Woonlasten opvangen

Het maakt niet uit of u in een koopwoning of huurhuis woont, de woonlasten zijn vaak de grootste kostenpost. Als u overlijdt of uw partner valt er een inkomen weg. Het is dan onzeker of u in uw huis kunt blijven wonen. Met een overlijdensrisicoverzekering van Reaal vangt u het wegvallende inkomen op. Er komt dan een bedrag vrij waarmee de hypotheek of huur betaalt kan worden.

De kosten voor extra kinderopvang opvangen

Het kan zijn dat u al een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten om de woonlasten op te vangen. Uw nabestaanden krijgen misschien te maken met nog meer, extra kosten na uw overlijden. Een voorbeeld hiervan is kinderopvang. Of misschien wilt u er zeker van zijn dat uw kinderen hun dagelijkse bezigheden kunnen blijven doen, zoals sporten en studeren. Met de ORV worden deze extra kosten opgevangen. Uw naasten krijgen dan eenmalig een geldbedrag uitgekeerd.

Alimentatie opvangen

Met de overlijdensrisicoverzekering van Reaal regelt u dat u een financiële bijdrage aan uw kinderen kan blijven leveren als u voortijdig overlijdt. Het is niet noodzakelijk dat u als alimentatiebetaler een ORV afsluit. Ook als alimentatieontvanger kunt u, met medewerking van uw ex-partner, een overlijdensrisicoverzekering afsluiten op het leven van uw ex-partner. Door dit te doen, voorkomt u dat uw kinderen geen alimentatie meer ontvangen als uw ex-partner overlijdt.

Wat zijn de kenmerken van de ORV van Reaal?

De overlijdensrisicoverzekering van Reaal heeft de volgende kenmerken:

 • Uw nabestaanden ontvangen een eenmalige uitkering als u of een door u aangegeven persoon overlijdt voor de einddatum van de ORV.
 • Deze eenmalige uitkering is voor uw nabestaanden bedoeld. Zij kunnen het bedrag gebruiken om na uw overlijden aan de financiële verplichtingen te blijven voldoen, zoals het aflossen van een lening, het betalen van kinderopvang, het betalen van studiekosten, het betalen van de hypotheek of de huur of het voortzetten van het bedrijf als de verzekerde hier mede-eigenaar van is.
 • U bepaalt zelf de looptijd van de verzekering. Dit betekent dus dat u zelf kiest hoeveel jaren u verzekerd bent. Een ORV van Reaal heeft een looptijd van maximaal 40 jaar.
 • De verzekeraar keert alleen een bedrag uit aan uw nabestaanden als u voor het einde van de verzekering overlijdt.
 • Op de einddatum van de verzekering mag u niet ouder zijn dan 75 jaar.
 • U bepaalt zelf wat de hoogte is van het verzekerde bedrag. Dit moet minimaal een bedrag zijn van 5000 euro.
 • U heeft de keuze uit een overlijdensrisicoverzekering met een gelijkblijvende of een dalende uitkering.
 • Wereldwijde dekking

Gezondheidsverklaring invullen

Als u de verzekering aanvraagt, stelt de verzekeraar u een aantal vragen over uw gezondheid. U moet deze vragen eerlijk beantwoord. De antwoorden hebben invloed op de premiehoogte. Het is ook mogelijk dat de verzekeraar u niet accepteert en u geen overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten. Soms is een extra medisch onderzoek nodig. Dit hangt weer af van de antwoorden die u heeft ingevuld. Als u een ORV afsluit met een verzekerd bedrag van boven de 500.000 euro is een extra medisch onderzoek altijd nodig.

Voorlopige dekking

Op het moment dat u de overlijdensrisicoverzekering aanvraagt, bent u, na het ondertekenen en versturen van de gezondheidsverklaring, al verzekerd tot de verzekering echt ingaat. Het moment tussen het versturen van de gezondheidsverklaring en de datum waarop de verzekering ingaat, heet de voorlopige dekking. De voorlopige dekking heeft een maximum van 250.000 euro.

Kunt u de overlijdensrisicoverzekering koppelen aan uw hypotheek

Het is mogelijk om uw overlijdensrisicoverzekering van Reaal te koppelen aan uw hypotheek. Als u overlijdt voor de einddatum van de verzekering, keert Reaal het verzekerde bedrag uit aan uw hypotheekverstrekker. Hiermee heeft u de zekerheid dat uw nabestaanden niet te maken krijgen met een hoge hypotheekschuld.

Kunt u de overlijdensrisicoverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering?

Bij Reaal is het mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering uit te breiden met een aanvullende verzekering, zoals een premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid en een kinderverzekering.

Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid

U kunt uzelf extra verzekeren, zodat u geen of een lagere premie hoeft te betalen als u arbeidsongeschikt wordt. De ORV loopt dan wel gewoon door.

Kinderverzekering

U kunt de overlijdensrisicoverzekering ook uitbreiden met de Kinderverzekering. Als u dit doet, betaalt Reaal u een uitkering als een kind uit uw gezin onverhoopt overlijdt. Met de Kinderverzekering zijn alle kinderen in uw gezin verzekerd, ook pleegkinderen, adoptiekinderen of stiefkinderen.

Welke soort overlijdensrisicoverzekering kunt u afsluiten?

Bij de overlijdensrisicoverzekering van Reaal heeft u de keuze uit drie soorten uitkeringen als u overlijdt. Bij alle uitkeringen keert de verzekeraar het bedrag in één keer uit aan uw nabestaanden.

 • Gelijkblijvende uitkering: de uitkering blijft gedurende de looptijd gelijk.
 • Annuïtair dalende uitkering: de uitkering daalt jaarlijks met een percentage.
 • Lineair dalende uitkering: De uitkering daalt jaarlijks met van tevoren bepaalt bedrag.

Wat is het verschil in premies?

 • Voor een overlijdensrisicoverzekering met een gelijkblijvende premie betaalt u het meest. U betaalt altijd dezelfde premie.
 • De premie is het laagst bij een ORV met een lineair dalende uitkering. Hierbij betaalt u premie tot een paar jaar vóór de einddatum van de verzekering.
 • Bij een overlijdensrisicoverzekering met een annuïtair dalende uitkering zit de premiehoogte er tussenin. U betaalt dan premie tot een aantal jaar vóór het einde van de looptijd.

Contactgegevens Reaal

072 – 519 40 00 (Ma t/m vr van 8.00 tot 20.00)

Via Facebook
Reaal.nl
Mijn Reaal

Burgemeester Rijnderslaan 7, 1185 MD Amstelveen