Overlijdensverzekering

Vergelijk, kies & sluit eenvoudig online af.

100% onafhankelijk en eerlijk vergelijken.
 Binnen 3 minuten online afsluiten.
 Laat u nabestaanden met een gerust hart achter.
1
DELA Uitvaartverzekering
Laagdrempelige voorwaarden, 30 dagen bedenktijd
Direct online af te sluiten, ook voor uw hypotheek
Extra korting wanneer u niet rookt
Klantbeoordeling: 9,6 DELA Beoordeling
Maandbedrag
7,49
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
bekijken
35% kiest voor DELA
2
Aegon Overlijdensrisicoverzekering
Al meer dan 92.000 klanten gingen u voor
Snel en eenvoudig online aanvragen
U betaalt altijd hetzelfde bedrag
Bescherm uw nabestaanden tegen financiële zorgen
Maandbedrag
7,56
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
bekijken
24% kiest voor Aegon
3
Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering
Een lagere premie als u niet rookt.
U kiest wat bij uw leven past
Ook als u een gevaarlijk beroep heeft
U kunt altijd opzeggen.
Maandbedrag
10,85
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
bekijken
19% kiest voor Centraal Beheer

De top 3 is op basis van meest gekozen overlijdensrisicoverzekeringen op OverlijdensrisicoverzekeringExpert.nl (geen advies).
Premies zijn gebaseerd op een persoon van 35 jaar (01-01-1984) | Update: vrijdag 1 februari 2019

+ Meer resultaten

Overlijdensverzekering

Overlijdensverzekering

100% onafhankelijk en eerlijk vergelijken.
 Binnen 3 minuten online afsluiten.

100% onafhankelijk en eerlijk vergelijken.
 Binnen 3 minuten online afsluiten.

1
DELA Overlijdensrisicoverzekering9,6DELA Overlijdensrisicoverzekering2.078 beoordelingen
Maandbedrag
7,49
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
Laagdrempelige voorwaarden
Extra korting wanneer u niet rookt
bekijken
Aegon Overlijdensrisicoverzekering7,6DELA Overlijdensrisicoverzekering7.051 beoordelingen
Premie p/m
7,56
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
U betaalt altijd hetzelfde bedrag
Al meer dan 92.000 klanten gingen u voor
bekijken
3
Centraal Beheer Overlijdensrisicoverzekering8.4Cetnraal Beheer Overlijdensrisicoverzekering467 beoordelingen
Maandbedrag
10,85
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
Een lagere premie als u niet rookt.
Ook als u een gevaarlijk beroep heeft
bekijken
+ Meer resultaten

De top 3 is op basis van meest gekozen (geen advies).
Premies zijn gebaseerd op een persoon van 35 jaar.
Update: vrijdag 1 februari 2019

Overlijdensverzekering vergelijken

Wilt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Dan komt u ook vaak de term overlijdensverzekering tegen. Dit kan voor verwarring zorgen, want een overlijdensrisicoverzekering en een overlijdensverzekering zijn niet hetzelfde. Ook al hebben deze twee verzekeringen allebei te maken met overlijden, toch zijn het twee heel andere verzekeringen.

Overeenkomsten overlijdensverzekering en overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering en de overlijdensverzekering hebben twee overeenkomsten:

  • Niet wettelijk verplicht
  • U sluit beide verzekeringen af voor uw nabestaanden

Niet wettelijk verplicht

Net als een overlijdensrisicoverzekering is het niet wettelijk verplicht om een overlijdensverzekering af te sluiten. Als u een huis koopt, verplicht de hypotheekverstrekker u meestal om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Voor uw nabestaanden

U sluit een overlijdensverzekering en een overlijdensrisicoverzekering vooral af voor uw nabestaanden. Hiermee voorkomt u dat zij te maken krijgen met financiële tegenslagen.

Wat is een overlijdensverzekering?

Een overlijdensverzekering is hetzelfde als een uitvaartverzekering. Hiermee bent u verzekerd voor de uitvaartkosten van uw begrafenis of crematie. Met een overlijdensverzekering voorkomt u dat uw nabestaanden de uitvaartkosten moeten betalen. U zorgt er dus voor dat de uitvaartkosten gedekt zijn door de verzekeraar. Als u een overlijdensverzekering afsluit, betaalt u maandelijks een premie.

Drie vormen

Van de overlijdensverzekering zijn er drie vormen. Dit zijn een:

  • Natura overlijdensverzekering
  • Kapitaal overlijdensverzekering
  • Combinatieverzekering

Natura overlijdensverzekering

Een natura overlijdensverzekering is een dienstenverzekering. Deze verzekering bevat een dienstenpakket. Dit pakket bestaat uit de standaard uitvaartdiensten. Als u overlijdt, regelt de verzekeraar uw uitvaart. Deze zorgt er ook voor dat de uitvaartkosten worden betaald.

Kapitaal overlijdensverzekering

Een kapitaal overlijdensverzekering is een geldverzekering. Als u overlijdt, keert de verzekeraar een bedrag uit aan uw nabestaanden. Met dit bedrag kunnen zij uw uitvaart regelen. Het bedrag heeft u van tevoren bepaald en staat in uw polis vermeld.

Combinatieverzekering

Een gecombineerde overlijdensverzekering is een naturaverzekering met een extra geldbedrag. De uitvaart wordt dan geregeld door de verzekeraar en uw naasten krijgen een extra geldbedrag uitgekeerd. Hiermee kunnen zij uw extra uitvaartwensen uitvoeren.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Met een overlijdensrisicoverzekering voorkomt u dat uw nabestaanden in de financiële problemen komen als u overlijdt. Als u of uw partner overlijdt, valt er een inkomen weg. U of uw partner krijgt dan te maken met hogere kosten. De overlijdensrisicoverzekering vangt dit wegvallende inkomen op.

Geldverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is een geldverzekering. Dankzij de uitkering kan uw partner na uw overlijden in huis blijven wonen. De hypotheekschuld wordt dan afgelost met de uitkering van de overlijdensrisicoverzekering. Verder kan het uitgekeerde bedrag ook worden gebruikt om andere kosten van te betalen, zoals de huur van uw woning, de kinderopvang of de studiekosten van uw kinderen.

Een huis kopen

Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is vaak verplicht als u een huis wilt kopen. Hiermee geeft u de hypotheekverstrekker de zekerheid dat u de hypotheek altijd kunt betalen. Ook als u onverhoopt overlijdt. Als u overlijdt voordat u de hypotheek heeft afbetaald, wordt de overlijdensrisicoverzekering aan de hypotheekverstrekker overgedragen. De verzekeraar keert het verzekerde bedrag dan uit aan de hypotheekverstrekker.

Wat is de looptijd van een overlijdensrisicoverzekering?

De overlijdensrisicoverzekering heeft altijd een vaste looptijd. Deze heeft u van tevoren zelf bepaald. De verzekeraars hanteren altijd een minimale en een maximale looptijd. De minimale looptijd is vaak 5 of 10 jaar. De maximale looptijd is meestal 40 of 50 jaar. De verzekering kan echter ook tot een bepaalde leeftijd lopen, zoals uw 65e of 75e levensjaar.

Overlijdensrisicoverzekering en uitkering

De verzekeraar keert alleen een bedrag uit als u tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt. Als u na de einddatum overlijdt, keert de verzekeraar niets uit aan uw nabestaanden.

Overlijdensverzekering en uitkering

Bij een overlijdensverzekering keert de verzekeraar altijd een bedrag uit. Ook als uw overlijdt na de einddatum van de looptijd van uw verzekering. Wanneer u alle premie voor uw overlijdensverzekering heeft betaald en de looptijd verstreken is, bent u nog gewoon verzekerd. De verzekeraar vergoedt dus altijd uw uitvaart.

Met welke verzekering bouwt u kapitaal op?

Met een overlijdensverzekering bouwt u een kapitaal op voor uw uitvaart. Bij een overlijdensrisicoverzekering is dit niet het geval. Hiermee geeft u uw nabestaanden zekerheid dat ze de maandelijkse kosten kunnen blijven betalen als u onverhoopt overlijdt. Aangezien u met een overlijdensrisicoverzekering geen kapitaal opbouwt, is het niet mogelijk om deze verzekering af te kopen. Dit kan wel bij een overlijdensverzekering.

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?

De maandelijkse kosten voor een overlijdensrisicoverzekering hangen onder meer af van uw werk, inkomen, leeftijd, gezinssituatie en uw levensstijl. Vaak betalen niet rokers een lagere premie dan rokers.

De overlijdensrisicoverzekering is een eenvoudige verzekering. Als u tijdens de looptijd overlijdt, keert de verzekeraar een bedrag uit aan uw nabestaanden. Ook al is de overlijdensrisicoverzekering een simpele verzekering, toch hanteren de diverse verzekeraars weer verschillende premies. Dit prijsverschil komt vooral door de voorwaarden van de verzekeraars. Een verzekeraar kan bijvoorbeeld een verzekering aanbieden met een lage premie, maar minder aantrekkelijke voorwaarden hanteren. Voordat u een overlijdensrisicoverzekering afsluit, is het dus verstandig om altijd goed de voorwaarden te lezen.

Hoe vindt u een voordelige overlijdensrisicoverzekering?

Door de verschillende overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken, vindt u een verzekering met de beste voorwaarden én een voordelige premie. Hierdoor bespaart u jaarlijks honderden euro’s.

Snel en eenvoudig vergelijken

Op OverlijdensrisicoverzekeringExpert vergelijkt u snel en eenvoudig diverse overlijdensrisicoverzekeringen. Wij bieden u een overzicht met verzekeringen van bekende en betrouwbare verzekeraars als Aegon, Centraal Beheer, DELA, FBTO, Klaverblad, Reaal, Zwitserleven en a.s.r.