Nabestaandenverzekering

Vergelijk, kies & sluit eenvoudig online af.

100% onafhankelijk en eerlijk vergelijken.
 Binnen 3 minuten online afsluiten.
 Laat u nabestaanden met een gerust hart achter.
1
DELA Uitvaartverzekering
Laagdrempelige voorwaarden, 30 dagen bedenktijd
Direct online af te sluiten, ook voor uw hypotheek
Extra korting wanneer u niet rookt
Klantbeoordeling: 9,6 DELA Beoordeling
Maandbedrag
7,49
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
bekijken
35% kiest voor DELA
2
Aegon Overlijdensrisicoverzekering
Al meer dan 92.000 klanten gingen u voor
Snel en eenvoudig online aanvragen
U betaalt altijd hetzelfde bedrag
Bescherm uw nabestaanden tegen financiële zorgen
Maandbedrag
7,56
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
bekijken
24% kiest voor Aegon
3
Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering
Een lagere premie als u niet rookt.
U kiest wat bij uw leven past
Ook als u een gevaarlijk beroep heeft
U kunt altijd opzeggen.
Maandbedrag
10,85
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
bekijken
19% kiest voor Centraal Beheer

De top 3 is op basis van meest gekozen overlijdensrisicoverzekeringen op OverlijdensrisicoverzekeringExpert.nl (geen advies).
Premies zijn gebaseerd op een persoon van 35 jaar (01-01-1984) | Update: vrijdag 1 februari 2019

+ Meer resultaten

Nabestaandenverzekering

Nabestaandenverzekering

100% onafhankelijk en eerlijk vergelijken.
 Binnen 3 minuten online afsluiten.

100% onafhankelijk en eerlijk vergelijken.
 Binnen 3 minuten online afsluiten.

1
DELA Overlijdensrisicoverzekering9,6DELA Overlijdensrisicoverzekering2.078 beoordelingen
Maandbedrag
7,49
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
Laagdrempelige voorwaarden
Extra korting wanneer u niet rookt
bekijken
Aegon Overlijdensrisicoverzekering7,6DELA Overlijdensrisicoverzekering7.051 beoordelingen
Premie p/m
7,56
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
U betaalt altijd hetzelfde bedrag
Al meer dan 92.000 klanten gingen u voor
bekijken
3
Centraal Beheer Overlijdensrisicoverzekering8.4Cetnraal Beheer Overlijdensrisicoverzekering467 beoordelingen
Maandbedrag
10,85
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
Een lagere premie als u niet rookt.
Ook als u een gevaarlijk beroep heeft
bekijken
+ Meer resultaten

De top 3 is op basis van meest gekozen (geen advies).
Premies zijn gebaseerd op een persoon van 35 jaar.
Update: vrijdag 1 februari 2019

Nabestaandenverzekering vergelijken

Wilt u er zeker van zijn dat uw geliefden na uw overlijden alles nog kunnen blijven betalen? Dan is het afsluiten van een nabestaandenverzekering een goed idee. Hiermee laat u uw nabestaanden op financieel gebied goed verzorgd achter als u onverhoopt overlijdt. Wat is een nabestaandenverzekering precies? En hoe kunt u deze verzekering afsluiten?

Het afsluiten van een nabestaandenverzekering is wettelijk niet verplicht. Toch is het verstandig om dit wel te doen. U heeft dan de zekerheid dat u uw nabestaanden financieel goed achterlaat.

Wat is een nabestaandenverzekering?

Een nabestaandenverzekering is een levensverzekering. Deze verzekering staat ook wel bekend als een overlijdensrisicoverzekering. Als u een partner hebt dan betaalt u de maandelijkse kosten vaak samen. Op het moment dat u of uw partner overlijdt, krijgt u of uw achtergebleven partner ineens met hoge kosten te maken. Er valt immers een inkomen weg. Het wordt dan lastig om de huur of de hypotheek, de kinderopvang of de studie van uw kind(eren) te blijven betalen. De nabestaandenverzekering keert eenmalig een bedrag uit om de kosten op te vangen.

Welke nabestaandenverzekering past bij u?

Er bestaan drie soorten nabestaandenverzekeringen:

Annuïtair dalende nabestaandenverzekering

Bij een annuïtair dalende nabestaandenverzekering daalt het verzekerde bedrag gedurende de looptijd. U of uw partner krijgt aan het einde van de looptijd een lager bedrag uitgekeerd dan in de eerste jaren. Een annuïtair dalende nabestaandenverzekering wordt meestal in combinatie met een hypotheek afgesloten. Het verzekerde bedrag is vaak gelijk aan de hypotheek. Als u of uw partner overlijdt, is het bedrag dat de verzekeraar uitkeert voldoende om de hypotheek af te lossen.

Lineair dalende nabestaandenverzekering

Bij een lineair dalende nabestaandenverzekering daalt het verzekerde bedrag ieder jaar met hetzelfde bedrag. Aan het eind van de looptijd staat het bedrag op nul. De gedachte hierachter is dat een oudere persoon, minder behoefte heeft aan een uitkering bij overlijden. Dit komt, omdat de hypotheek meestal is afbetaald en de kinderen al een baan hebben. Deze verzekeringsvorm is geschikt als u een lineair dalende hypotheek heeft.

Gelijkblijvende nabestaandenverzekering

Als u voor een gelijkblijvende nabestaandenverzekering kiest, blijft het verzekerde bedrag gelijk gedurende de looptijd. Het bedrag dat bij overlijden aan u of uw partner wordt uitgekeerd blijft hetzelfde. Bij deze verzekeringsvorm maakt het dus geen verschil of de verzekerde aan het begin of aan het eind van de looptijd overlijdt. Een gelijkblijvende nabestaandenverzekering is een goede keus als u verwacht dat de kosten een lange tijd hetzelfde blijven. Een voorbeeld hiervan is een gelijkblijvende hypotheek.

Hoe werkt een nabestaandenverzekering?

U kunt een nabestaandenverzekering afsluiten voor uzelf of uw partner. Tijdens de looptijd van de verzekering betaalt u elke maand een premie. Alleen als u of uw partner tijdens de looptijd overlijdt, keert de verzekeraar een bedrag uit. Als u of uw partner buiten de looptijd van de verzekering overlijdt, keert de verzekeraar niets uit.

Hoe lang is de looptijd van een nabestaandenverzekering?

De verzekeraars hanteren een minimale en een maximale looptijd. Zo kan de minimale looptijd 5 of 10 jaar zijn. De maximale looptijd kan 40 of 50 jaar zijn. Veel verzekeraars hanteren een maximale leeftijd waarop de verzekering eindigt. Bij de meeste verzekeraars is dit 75 jaar.

U bepaalt zelf de looptijd

U bepaalt zelf de looptijd als u nabestaandenverzekering afsluit. De duur hangt weer af van het doel van de verzekering. Als u de verzekering afsluit in combinatie met een hypotheek, is de looptijd vaak langer dan wanneer u deze afsluit om de andere vaste lasten van te kunnen blijven betalen. Bij de meeste verzekeraars kunt u de looptijd nog aanpassen.

Hoe hoog is de premie van een nabestaandenverzekering?

De premie die u voor uw nabestaandenverzekering betaalt, hangt onder meer af van uw leeftijd, de looptijd van de verzekering, het verzekerde bedrag, uw inkomen en uw levensstijl. Zo betalen rokers vaak een hogere premie dan niet-rokers. Iedere verzekeraar hanteert weer een andere premie. Sommige verzekeraars hebben enkel nabestaandenverzekeringen die u met een hypotheek kunt afsluiten.

Hoe sluit u een nabestaandenverzekering af?

Een verzekeraar wil altijd inschatten hoe groot het risico is dat u binnen de looptijd van een verzekering overlijdt. Als u een nabestaandenverzekering aanvraagt, zal de verzekeraar u dan ook enkele vragen stellen. Zo wil deze weten wat uw leeftijd is, hoeveel u verdient en of u rookt.

Gezondheidsverklaring

Bij het aanvragen van een nabestaandenverzekering moet u een gezondheidsverklaring invullen. Afhankelijk van uw antwoorden zal de verzekeraar u wel of niet accepteren als verzekerde. Als u een erg hoog bedrag wilt verzekeren, moet u bij veel verzekeraars een medische keuring ondergaan.

Hoe stapt u over naar een andere verzekeraar?

Heeft u al een nabestaandenverzekering, maar wilt u overstappen naar een andere verzekeraar? Dan is dat meestal geen probleem. Door over te stappen, kunt u veel geld besparen. De polisvoorwaarden kunnen wel anders zijn dan die van uw huidige verzekeraar. Voordat u overstapt, is het dan ook verstandig om een vergelijking te maken van de diverse nabestaandenverzekeringen.

Hoe vindt u een voordelige én goede nabestaandenverzekering?

In uw zoektocht naar een betaalbare én goede nabestaandenverzekering is het verstandig om de nabestaandenverzekeringen te vergelijken. U ziet dan welke verzekering bij u past. Bovendien loont het om te vergelijken. U kunt hier tientallen euro’s mee besparen. Op OverlijdensrisicoverzekeringExpert.nl vergelijkt u eenvoudig, snel en onafhankelijk verzekeringen. Klik op de verzekering van uw keuze en bekijk de eigenschappen.

Welke nabestaandenverzekeringen kunt u vergelijken?

Op OverlijdensrisicoverzekeringenExpert vergelijkt u nabestaandenverzekeringen van diverse betrouwbare aanbieders, zoals Aegon, Centraal Beheer, DELA, FBTO, Klaverblad Verzekeringen, Reaal en Zwitserleven.

Heeft u een passende én voordelige nabestaandenverzekering gevonden? Dan sluit u deze binnen drie minuten online af.