Levensverzekering

Vergelijk, kies & sluit eenvoudig online af.

100% onafhankelijk en eerlijk vergelijken.
 Binnen 3 minuten online afsluiten.
 Laat u nabestaanden met een gerust hart achter.
1
DELA Uitvaartverzekering
Laagdrempelige voorwaarden, 30 dagen bedenktijd
Direct online af te sluiten, ook voor uw hypotheek
Extra korting wanneer u niet rookt
Klantbeoordeling: 9,6 DELA Beoordeling
Maandbedrag
7,49
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
bekijken
35% kiest voor DELA
2
Aegon Overlijdensrisicoverzekering
Al meer dan 92.000 klanten gingen u voor
Snel en eenvoudig online aanvragen
U betaalt altijd hetzelfde bedrag
Bescherm uw nabestaanden tegen financiële zorgen
Maandbedrag
7,56
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
bekijken
24% kiest voor Aegon
3
Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering
Een lagere premie als u niet rookt.
U kiest wat bij uw leven past
Ook als u een gevaarlijk beroep heeft
U kunt altijd opzeggen.
Maandbedrag
10,85
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
bekijken
19% kiest voor Centraal Beheer

De top 3 is op basis van meest gekozen overlijdensrisicoverzekeringen op OverlijdensrisicoverzekeringExpert.nl (geen advies).
Premies zijn gebaseerd op een persoon van 35 jaar (01-01-1984) | Update: vrijdag 1 februari 2019

+ Meer resultaten

Levensverzekering

Levensverzekering

100% onafhankelijk en eerlijk vergelijken.
 Binnen 3 minuten online afsluiten.

100% onafhankelijk en eerlijk vergelijken.
 Binnen 3 minuten online afsluiten.

1
DELA Overlijdensrisicoverzekering9,6DELA Overlijdensrisicoverzekering2.078 beoordelingen
Maandbedrag
7,49
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
Laagdrempelige voorwaarden
Extra korting wanneer u niet rookt
bekijken
Aegon Overlijdensrisicoverzekering7,6DELA Overlijdensrisicoverzekering7.051 beoordelingen
Premie p/m
7,56
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
U betaalt altijd hetzelfde bedrag
Al meer dan 92.000 klanten gingen u voor
bekijken
3
Centraal Beheer Overlijdensrisicoverzekering8.4Cetnraal Beheer Overlijdensrisicoverzekering467 beoordelingen
Maandbedrag
10,85
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
Een lagere premie als u niet rookt.
Ook als u een gevaarlijk beroep heeft
bekijken
+ Meer resultaten

De top 3 is op basis van meest gekozen (geen advies).
Premies zijn gebaseerd op een persoon van 35 jaar.
Update: vrijdag 1 februari 2019

Levensverzekering vergelijken

Een overlijdensrisicoverzekering is een levensverzekering. Dit is een verzamelnaam voor diverse verzekeringen. Levensverzekeringen zijn verzekeringen die om het leven van de verzekerde draaien. Meestal keert een levensverzekering geld uit als de verzekerde overlijdt, zoals bij een overlijdensrisicoverzekering. Op deze pagina vertellen wij u meer over een levensverzekering die uitkeert bij overlijden. Wat is een levensverzekering? En hoe kunt u een levensverzekering afsluiten?

Wat is een levensverzekering?

U hoopt natuurlijk dat het nog heel lang duurt voordat u overlijdt. Toch is het belangrijk om even bij dit onderwerp stil te staan en na te denken over de financiële gevolgen voor uw gezin. Om te zorgen dat uw gezin na uw dood verder kan leven zonder geldproblemen, is het zinvol om een levensverzekering af te sluiten.

Een levensverzekering vangt het weggevallen inkomen van u of uw partner op. Als u tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt, keert de verzekeraar een bedrag uit aan uw nabestaanden. Hiermee kan de hypotheek of huur, de kinderopvang of de studie van uw kinderen betaald blijven worden.

Aan wie wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd?

Een levensverzekering bestaat uit een verzekerde, een verzekeringnemer en een begunstigde. Het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd aan de begunstigde.

De verzekerde

De verzekerde is de persoon van wie u het leven verzekert. Dit kan uzelf of uw partner zijn. Als de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt, keert de verzekeraar een bedrag uit.

De verzekeringnemer

De verzekeringnemer is de persoon die de levensverzekering afsluit en die de premie betaalt.

De begunstigde

De begunstigde is de persoon die de uitkering ontvangt als de verzekerde overlijdt. Dit kan bijvoorbeeld uw partner of een van uw kinderen zijn. Soms is de begunstigde de verzekeringnemer zelf. Dit kan bijvoorbeeld als u geen partner heeft. Het geld dat u bij uw overlijden achterlaat, wordt dan een onderdeel van uw erfenis.

Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd en uw partner de begunstigde is, wordt het uitgekeerde bedrag altijd voor de helft in de erfenis meegenomen.

Waarom een levensverzekering afsluiten?

Er zijn verschillende redenen om een levensverzekering af te sluiten:

  1. Een nieuwe hypotheek
  2. Een persoonlijke lening
  3. Een mager pensioen
  4. Zakelijke redenen

1- Een nieuwe hypotheek

De meeste mensen sluiten een levensverzekering af bij een hypotheek. Bij veel hypotheekverstrekkers is het afsluiten van een levensverzekering verplicht als u een hypotheek afsluit. De verzekering wordt dan aan uw hypotheek verpand. Hiermee heeft de hypotheekverstrekker de zekerheid dat uw hypotheek ook wordt afbetaald als u overlijdt.

Verpanding

Bij verpanding wordt het geld overgemaakt naar de hypotheekverstrekker. Hiermee kan de hypotheek (gedeeltelijk) worden afgelost. Als het uitgekeerde bedrag hoger is dan de restschuld van uw hypotheek, krijgt de begunstigde het overgebleven bedrag.

De meeste hypotheekverstrekkers bieden zelf een levensverzekering aan bij het afsluiten van uw hypotheek. Ook al is dit gemakkelijk, toch is het verstandig om een losse verzekering af te sluiten. Dit is namelijk voordeliger.

2- Een persoonlijke lening

Sluit u een persoonlijke lening af? Ook dan is het afsluiten van een levensverzekering een slimme keus. Als u onverhoopt overlijdt, zal de bank bij uw nabestaanden aankloppen om de resterende schuld te betalen. Met een levensverzekering tegen overlijdensrisico kunt u dit financiële risico afdekken.

3- Een mager pensioen

Als u overlijdt voordat u met pensioen gaat, loopt uw partner het risico dat hij of zij een laag pensioen van u ontvangt. Het bedrag dat uw partner van de levensverzekering krijgt uitgekeerd, vormt dan een financiële aanvulling.

4- Zakelijke redenen

Heeft u een bedrijf? Dan kan uw overlijden financiële gevolgen hebben voor uw bedrijf. Met een levensverzekering kan het gedeeltelijke omzetverlies worden opgevangen. Het is ook verstandig om een levensverzekering af te sluiten als u met een zakelijke lening een bedrijf heeft opgezet.

Waar op letten als u een levensverzekering afsluit?

Bent u van plan om een levensverzekering af te sluiten? Dan is het verstandig om een vergelijking te maken en meerdere offertes aan te vragen. Let bij het afsluiten van een levensverzekering ook op de volgende punten:

  • De voorwaarden
  • Het type verzekering
  • Of u een verzekering ook op twee levens kunt afsluiten
  • De manier waarop u de premie kunt betalen

De voorwaarden

Controleer altijd de voorwaarden van een verzekering voordat u deze afsluit. Let er vooral goed op dat er in de polisvoorwaarden geen ‘en bloc-bepaling’ is opgenomen. Deze bepaling geeft de verzekeraar het recht om de premie tussentijds te verhogen.

Het type verzekering

Er zijn drie soorten levensverzekeringen. Dit zijn een gelijkblijvende verzekering, een annuïtair dalende en een lineair dalende verzekering.

Gelijkblijvende verzekering

Bij een gelijkblijvende levensverzekering blijft de hoogte van het verzekerde bedrag constant gedurende de looptijd. Dit betekent dat er na uw overlijden een vast bedrag wordt uitgekeerd.

Annuïtair dalende verzekering

Bij een annuïtair dalende verzekering daalt het verzekerde bedrag jaarlijks met een percentage. De eerste jaren daalt het bedrag minder snel dan aan het einde van de looptijd.

Lineair dalende verzekering

Bij een lineair dalende levensverzekering daalt het verzekerde bedrag jaarlijks met hetzelfde bedrag.

Een verzekering op een leven of op twee levens

Het is zinvol om na te gaan of u de verzekering op een of op twee levens wilt afsluiten. U kunt bijvoorbeeld een gezamenlijke verzekering afsluiten voor u en uw partner. U betaalt dan iets meer premie, maar de dekking is wel uitgebreider. Ook geeft een levensverzekering op twee levens meer flexibiliteit bij een echtscheiding.

Het betalen van de premie

Controleer ook of u de premie per jaar kunt betalen in plaats van per maand. Als u de premie per jaar betaalt, profiteert u vaak van een fikse korting.

Een levensverzekering afsluiten?

Wilt u een levensverzekering afsluiten? Maak dan eerst een vergelijking van de diverse verzekeringen. Levensverzekeringen vergelijken loont. Het verschil tussen de voordeligste en de duurste verzekeraar kan oplopen tot honderden euro’s over de looptijd. Heeft u al een levensverzekering? Kijk dan eens of het voordeliger en beter kan.