Klaverblad

Klaverblad

Klaverblad overlijdensrisicoverzekering
Klaverblad Beoordeling
Afsluiten kan tot een leeftijd van 65 jaar
Korting voor niet-rokers
Verzekering op twee levens mogelijk
Klantbeoordeling van 8,2
Premie p/m
7,57
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
bekijken
Klaverblad Overlijdensrisicoverzekering8,2DELA Overlijdensrisicoverzekering637 beoordelingen
Premie p/m
7,57
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
Korting voor niet-rokers
Afsluiten kan tot een leeftijd van 65 jaar
bekijken

Klaverblad

Klaverblad Verzekeringen werd in 1850 opgericht en is een coöperatieve verzekeraar zonder winstoogmerk. Deze middelgrote verzekeraar werkt volledig zelfstandig en heeft in Nederland 3200 assurantiekantoren. De adviseurs kunnen u advies geven over het afsluiten van een verzekering, maar u kunt natuurlijk ook gewoon online een verzekering afsluiten.

Klaverblad Verzekeringen biedt schade- en levensverzekeringen aan, zoals een overlijdensrisicoverzekering. Hiermee heeft u de zekerheid dat uw dierbaren na uw overlijden niet te maken krijgen met financiële tegenslagen. Met deze verzekering krijgen uw naasten een eenmalige uitkering. Hiermee kunnen ze het wegvallen van uw inkomen opvangen.

Hoe werkt de Klaverblad overlijdensrisicoverzekering?

Met de overlijdensrisicoverzekering van Klaverblad Verzekeringen, verzekert u het ‘risico’ als u of een ander overlijdt. Hiermee biedt u uw naasten financiële zekerheid. Bij het afsluiten van de overlijdensrisicoverzekering kiest u:

 • De verzekerde persoon of personen. Dit kan uzelf zijn, maar ook een ander, zoals uw partner of uw kind.
 • De hoogte van het verzekerde bedrag: als u overlijdt, keert de verzekeraar een bedrag uit aan uw nabestaanden.
 • De looptijd van de overlijdensrisicoverzekering: dit is de periode tussen de begin- en einddatum van de verzekering.
 • De ingangsdatum: de verzekering kan direct ingaan, maar ook een aantal maanden of jaren later.
 • Het soort overlijdensrisicoverzekering

Keert de verzekering altijd uit?

De overlijdensrisicoverzekering keert eenmalig een bedrag uit aan de nabestaanden. Dit gebeurt alleen als de verzekerde persoon tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt. Het verzekerde bedrag wordt dan aan de begunstigde(n) uitgekeerd. Dit kan een nabestaande, maar ook een andere persoon of een instantie zijn, zoals een hypotheekverstrekker.

Als u een hypotheek afsluit, kan de hypotheekverstrekker het verplicht stellen om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Als u overlijdt, wordt de verzekering verpand aan de geld- of hypotheekverstrekker. Deze ontvangt dan een uitkering. Dit bedrag is bedoeld om de hypotheek helemaal of gedeeltelijk af te lossen.

Wat zijn de kenmerken van de Klaverblad verzekering?

De overlijdensrisicoverzekering van Klaverblad Verzekeringen heeft de volgende kenmerken:

 • Afsluiten kan tot u maximaal 65 jaar bent
 • Het is mogelijk om de verzekering op twee levens af te sluiten
 • Als niet-roker krijgt u korting

Afsluiten tot een leeftijd van maximaal 65 jaar

Zowel de verzekerde als de verzekeringnemer/aanvrager moet(en) minimaal 18 jaar oud zijn. De maximale leeftijd van de verzekerde is 65 jaar.

Verzekering afsluiten op twee levens

Bij Klaverblad Verzekeringen kunt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten op twee levens. Als één van de verzekerden overlijdt, keert de verzekering een bedrag uit. Na deze uitkering vervalt de verzekering. Dit betekent dat de dekking voor de andere verzekerde ook vervalt. Het verzekerde bedrag wordt altijd maar één keer uitbetaald, ook als de twee verzekerden gelijktijdig overlijden.

Korting als niet-roker

Als niet-roker krijgt u korting op de maandelijkse premie. U ontvangt deze korting alleen als u de afgelopen twee jaar niet heeft gerookt en ook niet meer bent begonnen met roken. Als u toch gaat roken, moet u dit aan de verzekeraar melden. De premie wordt dan verhoogd.

Welke typen biedt Klaverblad Verzekeringen aan?

Bij de overlijdensrisicoverzekering van Klaverblad Verzekeringen bepaalt u zelf de duur van de looptijd en de hoogte van het verzekerde bedrag. Dit moet een bedrag zijn van minimaal 5000 euro en maximaal 1500.000 euro. Verder kiest u of dit bedrag gelijk blijft of daalt gedurende de looptijd. U heeft de keuze uit drie soorten overlijdensrisicoverzekeringen:

 • Gelijkblijvende verzekering
 • Lineair dalende verzekering
 • Annuïtair dalende verzekering

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Als u een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering afsluit dan daalt het verzekerde bedrag niet gedurende de looptijd. Het bedrag blijft dus gelijk. Dit betekent dat u altijd dezelfde premie betaalt.

Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Bij dit type verzekering daalt het verzekerde bedrag ieder jaar met hetzelfde bedrag. Dit betekent dat de premie jaarlijks daalt.

Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

Als u kiest voor een annuïtair dalende verzekering daalt het verzekerde bedrag elk jaar met een groter bedrag. In de beginjaren van de verzekering betaalt u dus een veel hogere premie dan aan het eind.

Keuze uit twee varianten van de overlijdensrisicoverzekering

Naast de drie verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen, heeft u bij Klaverblad Verzekeringen de keuze uit twee varianten. Dit zijn de normale overlijdensrisicoverzekering en een verzekering die automatisch stopt als u stopt met het betalen van de premie.

Normale overlijdensrisicoverzekering

Als u een normale overlijdensrisicoverzekering heeft, kunt u altijd stoppen met het betalen van de premie. De verzekering loopt dan wel door, maar het verzekerde bedrag is lager. U kunt stoppen met de overlijdensrisicoverzekering als u voldoende kapitaal opgebouwd heeft.

Overlijdensrisicoverzekering die automatisch stopt als de premie niet meer betaalt

U kunt ook kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering die automatisch vervalt als u stopt met het betalen van premie. Als u dit doet, stopt de verzekering ook direct. Met deze soort verzekering bouwt u geen kapitaal op. Wel betaalt u een lagere premie dan voor de normale variant.

Kunt u de overlijdensrisicoverzekering van Klaverblad uitbreiden?

U kunt uw overlijdensrisicoverzekering van Klaverblad Verzekeringen uitbreiden met een extra verzekering bij arbeidsongeschiktheid. Als u onverhoopt arbeidsongeschikt wordt, hoeft u geen premie meer te betalen. Wel loopt de verzekering dan gewoon door.

Hoe werkt het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering?

Het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering bij Klaverblad Verzekeringen werkt heel eenvoudig. Dit doet u online in een paar stappen. Tijdens uw aanvraag, dient u een gezondheidsverklaring in te vullen. In deze verklaring worden u vragen over uw gezondheid gesteld. Nadat u uw aanvraag en de verklaring heeft verstuurd, wordt uw gezondheidssituatie beoordeeld door een medisch adviseur. Deze adviseert de verzekeraar om u wel of niet te accepteren als verzekerde.

Als u een overlijdensrisicoverzekering aanvraagt bij Klaverblad Verzekeringen kan het zijn dat de verzekeraar eerst een medische keuring eist. Als u een verzekering afsluit waarbij het verzekerde bedrag hoger is dan 300.000 euro moet u altijd medisch gekeurd worden.

Bron: Klaverblad.nl

Contactgegevens Klaverblad

079 – 3 204 543 (Algemeen)
079 – 3 204 204 (Bij overlijden)

administratie@klaverblad.nl
Klaverblad.nl
Mijn Klaverblad

Afrikaweg 2, 2713 AW Zoetermeer