Florius

Florius

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering
Centraal Beheer Beoordeling
In uw huis blijven wonen
Achterblijvers zonder schulden
Geld voor begrafenis, kinderopvang of huishoudelijke hulp
U kunt altijd opzeggen.
Premie p/m
7,30
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
bekijken
Sorry, niet via ons aan te vragen.
Flurius OverlijdensrisicoverzekeringN.B.Florius OverlijdensrisicoverzekeringGeen beoordeling
Premie p/m
7,30
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
Achterblijvers zonder schulden
U kunt altijd opzeggen.
bekijken
Sorry, niet via ons aan te vragen.

Florius is een Nederlands merk dat al meer dan 70 jaar hypotheken verstrekt. ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. is het moederbedrijf van deze hypotheekverstrekker. Florius heeft ruim 400.000 klanten. Naast hypotheken biedt Florius ook een overlijdensrisicoverzekering aan.

Wat is de Florius Overlijdensrisicoverzekering?

Met uw partner samen kunt u uw hypotheek elke maand betalen. Echter, als één van u overlijdt, wordt dit misschien een stuk lastiger. Er valt immers een inkomen weg. Met de Florius Overlijdensrisicoverzekering (ORV) zorgt u dat uw koopwoning betaalbaar blijft voor u of uw nabestaanden. De verzekeraar keert dan een bedrag uit waarmee u uw hypotheek (deels) kunt aflossen. Deze eenmalige uitkering kan ook gebruikt worden voor extra kinderopvang of de studie van uw kinderen. De verzekeraar keert alleen uit als de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt. Op de einddatum van de looptijd stopt de verzekering. De overlijdensrisicoverzekering van Florius heeft een wereldwijde dekking.

Wat is de hoogte van het verzekerde bedrag?

U kiest zelf het verzekerde bedrag. Dit doet u op basis van het doel van de ORV. Ook bepaalt u zelf of het bedrag tijdens de looptijd gelijk blijft of daalt.

Wanneer begint en eindigt de Florius?

U kunt zelf bepalen wanneer de verzekering begint en wanneer deze eindigt. De overlijdensrisicoverzekering stopt als de verzekerde overlijdt. De begunstigden krijgen het verzekerde bedrag dan uitgekeerd. De ORV stopt ook op de einddatum van de verzekering. De begunstigden krijgen het verzekerde bedrag dan niet uitgekeerd.

Overlijdensrisicoverzekering in combinatie met een hypotheek

U kunt een Florius Overlijdensrisicoverzekering afsluiten in combinatie met een hypotheek. U gebruikt de levensverzekering dan om de hypotheekschuld mee te betalen. Dit houdt in dat uw verzekering verpand is. Als u overlijdt, gaat het verzekerde bedrag naar de hypotheekverstrekker. Met dit bedrag wordt de hypotheek (deels) afgelost.

Welke soort overlijdensrisicoverzekering kunt u afsluiten?

Florius biedt de overlijdensrisicoverzekering aan in drie vormen. Dit zijn een:

 • Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering
 • Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering
 • Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Als u kiest voor de gelijkblijvende ORV van Florius daalt het verzekerde bedrag tijdens de looptijd niet. Het bedrag dat aan de nabestaanden wordt uitgekeerd, is de hele periode dat u bent verzekerd hetzelfde. Het bedrag daalt niet. Wel is de premie hoger dan de twee overige, dalende overlijdensrisicoverzekeringen.

Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

Bij de annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering daalt de hoogte van het verzekerde bedrag tijdens de looptijd van de verzekering. Dit betekent dat de nabestaanden in het begin van de looptijd een hoger bedrag krijgen uitgekeerd dan aan het einde van de ORV. In de eerste jaren van de verzekering daalt het verzekerde minder dan tijdens de laatste jaren van de verzekering. Als u voor de annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering kiest, betaalt u de laatste vijf jaar van de looptijd geen premie meer, maar bent u nog wel verzekerd.

Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Als u voor een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering kiest, daalt het verzekerde bedrag tijdens de looptijd van uw verzekering. Het verzekerde bedrag neemt jaarlijks af met hetzelfde bedrag. De nabestaanden krijgen een hoger bedrag uitgekeerd als u in de beginjaren van de verzekering overlijdt dan in de laatste jaren. Bij een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering betaalt u de laatste vijf jaar van de verzekering geen premie meer.

Voor wie kunt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Bij Florius is het mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten op één leven of op twee levens. U kunt dus een verzekering afsluiten voor uzelf, maar ook een voor uzelf en uw partner.

Een overlijdensrisicoverzekering op één leven

De verzekering heeft maar één verzekerde. Deze overlijdensrisicoverzekering heeft de volgende kenmerken:

 • Als u en uw partner tegelijk overlijden, keert Florius twee keer een bedrag uit aan uw naasten.
 • Als u of uw partner voor de einddatum van de overlijdensrisicoverzekering overlijdt, krijgen de nabestaanden een bedrag uitgekeerd. De andere verzekerde blijft nog steeds verzekerd.
 • Als u gaat scheiden, bepaalt u zelf of de overlijdensrisicoverzekering doorloopt. Als u niets wijzigt, verandert er niets aan de verzekering.
 • Een overlijdensrisicoverzekering op één leven is net wat duurder dan een ORV op twee levens.

Een overlijdensrisicoverzekering op twee levens

De verzekering heeft twee verzekerden. Deze overlijdensrisicoverzekering van Florius heeft de volgende kenmerken:

 • Als u en uw partner tegelijk overlijden, ontvangen de nabestaanden slechts een eenmalige uitkering.
 • Als één van de verzekerden voor de einddatum van de verzekering overlijdt, keert de verzekering eenmalig een bedrag uit. Vervolgens stopt de ORV. Als de achterblijver een nieuwe overlijdensrisicoverzekering wil afsluiten, moet hij of zij opnieuw een medische keuring ondergaan.
 • Als u gaat scheiden dan kan de ORV gesplitst worden.
 • Een overlijdensrisicoverzekering op twee levens is vaak goedkoper dan een ORV op één leven.

Kan ik de ORV altijd opzeggen?

Als u een Florius Overlijdensrisicoverzekering heeft en deze wilt opzeggen, omdat u een nieuwe ORV bij Florius wilt afsluiten kan dat. Dit kan u financiële voordelen opleveren. Als u dit wilt doen, is het goed om het volgende te weten:

 • U krijgt geen geld uitgekeerd als u de overlijdensrisicoverzekering opzegt voor de vastgestelde einddatum. Dit is ook niet zo als u overlijdt en u de verzekering hebt opgezegd.
 • Als u de overlijdensrisicoverzekering heeft afgesloten om de hypotheekschuld mee terug te betalen dan is uw verzekering verpand. U kunt uw ORV dan niet zomaar opzeggen. Dit kan alleen als de bank of de hypotheekverstrekker u hier toestemming voor geeft.
 • Het is verstandig om uw oude overlijdensrisicoverzekering pas op te zeggen als u voor honderd procent zeker weet dat u een nieuwe ORV kunt afsluiten bij Florius.

Wanneer kunt u de premie betalen voor de overlijdensrisicoverzekering?

U kunt de premie op twee manieren betalen. Dit kan maandelijks of jaarlijks. Dit kan heel handig via een automatische incasso.

Wanneer gaat de Florius Overlijdensrisicoverzekering in?

Als u een Florius Overlijdensrisicoverzekering aanvraagt, dient u een gezondheidsverklaring in te vullen. Nadat u de aanvraag hebt verstuurd, heeft u eerst een voorlopige ongevallendekking. Zodra de verzekeraar u accepteert als verzekerde gaat de verzekering pas echt in en heeft u een volledige voorlopige dekking.

Bron: Florius.nl

Contactgegevens Florius

033 – 752 5000 (Ma t/m vr van 8.30 tot 21.00)

Contact formulier
Florius.nl
Mijn Florius

Computerweg 8,3812 AB Amersfoort