FBTO

FBTO

FBTO overlijdensrisicoverzekering
FBTO Beoordeling
Regel uw verzekering snel en makkelijk online
U kiest wat bij uw leven past
Uitgeroepen tot meest klantgerichte verzekeraar in 2018
U kunt altijd opzeggen.
Premie p/m
10,79
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
bekijken
Klaverblad Overlijdensrisicoverzekering7.6FBTO Overlijdensrisicoverzekering123 beoordelingen
Premie p/m
10,79
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
U kiest wat bij uw leven past
Uitgeroepen tot meest klantgerichte verzekeraar
bekijken

De bekende verzekeraar FBTO verzekeraar bestaat al meer dan zestig jaar en werd in 1956 opgericht. DE naam FBTO is een afkorting van de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge. FBTO is een merk van Achmea. Deze coöperatieve verzekeraar
is ook eigenaar van andere verzekeraar zoals InShared, Centraal Beheer, Zilveren Kruis en Interpolis.

FBTO heeft ruim 22.00 medewerkers en bijna 700.000 verzekerden. Het is een van de marktleiders op het gebied van verzekeringen. Deze verzekeraar biedt tal van verzekeringen aan, waaronder een levensverzekering (overlijdensrisicoverzekering).

Wat is de FBTO Overlijdensrisicoverzekering?

Als u overlijdt, verandert er van alles in het leven van uw naasten. Met de FBTO Overlijdensrisicoverzekering zorgt u er nu al voor dat uw nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de financiën. Met deze verzekering krijgen uw dierbaren een uitkering na uw overlijden.

U kunt de overlijdensrisicoverzekering aan uw hypotheek koppelen. Hierbij wordt de hypotheekverstrekker de pandhouder. Als u overlijdt, keert de verzekeraar het uitgekeerde bedrag uit aan de pandhouder. De hypotheekverstrekker weet dan zeker dat de lening (of een deel ervan) wordt betaald.

Voor wie kunt u de FBTO Overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

U kiest zelf het verzekerde bedrag, de looptijd van de verzekering en de verzekeringsvorm. Ook kiest u wie u wilt verzekeren. Zo kunt u enkel uzelf verzekeren, maar u kunt ook een overlijdensverzekering afsluiten op het leven van uw partner of uw kind.

U sluit de verzekering af op uw eigen leven

Als u de FBTO Overlijdensrisicoverzekering op het leven van uzelf afsluit, krijgen uw dierbaren een bedrag uitgekeerd als u overlijdt. Met dit bedrag kunnen zij het wegvallende inkomen opvangen. Hiermee kan bijvoorbeeld de hypotheek, kinderopvang of de studie van uw kinderen worden betaald.

U sluit de verzekering af op het leven van een ander

U kunt de FBTO Overlijdensrisicoverzekering ook afsluiten op het leven van uw partner of uw kind. U krijgt dan een bedrag uitgekeerd als de verzekerde overlijdt. Met dit bedrag kunt u het wegvallende inkomen opvangen en de vaste lasten betalen, zoals de huur of hypotheek, de kinderopvang en de studie van uw kinderen.

Wat is de hoogte van het verzekerde bedrag?

U bepaalt zelf de hoogte van het verzekerde bedrag. Het is mogelijk om u voor een bedrag te verzekeren dat ligt tussen de 10.000 en 750.000 euro. U kiest het bedrag dat bij uw leefsituatie past. Het maakt nogal een verschil of u samenwoont met uw partner of dat u een gezin hebt met kinderen. U bepaalt de hoogte van het verzekerde bedrag eenvoudig door na te gaan hoeveel geld u nodig heeft als uw inkomen of dat van uw partner wegvalt. U moet dan nog genoeg geld overhebben om de dagelijkse kosten en de vaste lasten te betalen. Als de verzekerde binnen de looptijd overlijdt, wordt het verzekerde bedrag in een keer uitgekeerd.

Wat is de looptijd van de FBTO?

De FBTO Overlijdensrisicoverzekering heeft een looptijd van minimaal één jaar. Het is mogelijk om de looptijd op ieder moment aan te passen. De maximale looptijd van deze verzekering is tot de eerste dag van de volgende maand nadat de verzekerde 75 is geworden. Als de verzekerde bijvoorbeeld jarig is op 2 mei, stopt de verzekering op 1 juni.

Wat is de hoogte van de premie?

De hoogte van de maandpremie is onder meer afhankelijk van uw leeftijd, uw gezondheid en het verzekerde bedrag. Verder betalen niet-rokers een voordeligere premie dan rokers. Als u de verzekering aanpast tijdens de looptijd verandert de hoogte van de maandelijkse premie ook. Verder wordt de hoogte van de maandpremie ook bepaalt door de verzekeringsvorm die u kiest. Bij FBTO heeft u de keuze uit drie vormen

  • Een gelijkblijvend bedrag
  • Een lineair dalend bedrag
  • Een annuïtair dalend bedrag

Een gelijkblijvend bedrag

Bij een overlijdensrisicoverzekering met een gelijkblijvend bedrag blijft de hoogte van het verzekerde bedrag tijdens de looptijd hetzelfde. Het maakt niet uit wanneer de verzekerde overlijdt. Deze verzekeringsvorm is ideaal als u er zeker van wilt zijn dat uw kinderen kunnen blijven studeren of als extra aanvulling op het wegvallen van uw inkomen of dat van uw partner.

Een lineair dalend bedrag

Het verzekerde bedrag daalt maandelijks. De premie is dus iedere maand anders. De premiehoogte is weer afhankelijk van het risico van die maand. Deze vorm is zeer geschikt als u verwacht dat de kosten in de toekomst minder worden.

Een annuïtair dalend bedrag

Het verzekerde bedrag daalt de eerste jaren sneller dan aan het einde van de verzekeringslooptijd. Dit betekent dat u iedere maand een andere premie betaalt. De premiehoogte is afgestemd op het risico van die maand. Een verzekering met een annuïtair dalend bedrag wordt meestal afgesloten in combinatie met een hypotheek.

Tot welke leeftijd kunt u de overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

U kunt de overlijdensrisicoverzekering afsluiten tot uw 67e jaar. De verzekering gaat pas in na de medische beoordeling. Als u tussen de tijd van de aanvraag en de medische beoordeling 68 jaar bent geworden, accepteert de verzekeraar u niet.

Wanneer gaat de verzekering in?

Als u een FBTO Overlijdensrisicoverzekering afsluit, dient u een gezondheidsverklaring in te vullen. Na het invullen heeft u een voorlopige dekking als de verzekering niet direct kan starten. Als de verzekering wel direct start, gelden de voorwaarden van de verzekeringspolis.

FBTO gebruikt de gezondheidsverklaring van het Verbond van Verzekeraars. U dient een eerlijk antwoord te geven op de vragen. Meestal ziet u direct of de verzekering kan starten. Soms vraagt de verzekeraar om wat meer informatie of moet u naar een medisch onderzoek.

30 dagen bedenktijd

Als u een overlijdensrisicoverzekering bij FBTO afsluit, heeft u 30 dagen bedenktijd nadat de verzekering ingaat. Binnen deze 30 dagen mag u de verzekering stoppen. U krijgt de afsluitkosten en betaalde premie dan teruggestort.

Bron: FBTO.nl

Contactgegevens FBTO

(058) 234 56 78 (Ma t/m vr van 8.00 tot 20.00)

Via Facebook
fbto.nl
Mijn FBTO

Postbus 318, 8901 BC Leeuwarden