DELA

DELA

DELA Uitvaartverzekering
DELA Beoordeling
Laagdrempelige voorwaarden, 30 dagen bedenktijd
Direct online af te sluiten, ook voor uw hypotheek
Extra korting wanneer u niet rookt
Klantbeoordeling van 9,6
Premie p/m
7,49
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
bekijken
35% kiest voor DELA
DELA Overlijdensrisicoverzekering9,6DELA Overlijdensrisicoverzekering2.078 beoordelingen
Premie p/m
7,49
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
Laagdrempelige voorwaarden
Extra korting wanneer u niet rookt
bekijken

DELA overlijdensrisicoverzekering

DELA is de afkorting van Draagt Elkanders Lasten. Deze coöperatie bestaat al sinds 1937. Sindsdien is DELA flink gegroeid en nu is het de grootste en bekendste uitvaartverzekeraar van Nederland. De coöperatie heeft meer dan drie miljoen leden. Het is de ambitie van de verzekeraar dat klanten de toekomst zonder veel zorgen tegemoet kunnen zien. Met zijn adviezen en producten biedt DELA zijn klanten financiële zekerheid.

Naast diverse uitvaartverzekeringen, biedt DELA haar klanten een overlijdensrisicoverzekering (ORV) aan. Deze verzekering heet het DELA LeefdoorPlan.

Wat is het DELA LeefdoorPlan?

Met het DELA LeefdoorPlan ontvangen uw partner, kinderen of andere naasten eenmalig een bedrag als u overlijdt voor het einde van de looptijd van de verzekering. Deze uitkering is bedoeld om het weggevallen inkomen op te vangen. Hiermee kan uw gezin de hypotheek of huur blijven betalen, zodat ze in het huis kunnen blijven wonen. Verder kan met het uitgekeerde bedrag ook de studie, sport, kinderopvang of vakantie worden betaald.

Doordat uw naasten de vaste lasten kunnen blijven betalen, kunnen alle activiteiten gewoon doorgaan en verandert niet alles in hun leven. Verder biedt DELA ook nabestaandenzorg aan uw nabestaanden. Dit helpt hen op weg in de moeilijke periode na het overlijden.

Als de verzekerde overlijdt, wordt het verzekerde bedrag eenmalig aan de naasten uitgekeerd. Wanneer u of de andere verzekerde niet tijdens de looptijd overlijdt dan komt de verzekering te vervallen op de einddatum. DELA keert dan geen bedrag uit.

Wat zijn de kenmerken?

Het DELA LeefdoorPlan heeft de volgende kenmerken:

 • U bepaalt de hoogte van het verzekerde bedrag
 • U bepaalt de looptijd van de verzekering
 • U betaalt altijd hetzelfde premiebedrag. De premie betaalt u elke maand, elk kwartaal, elk half jaar of elk jaar.
 • U heeft de keuze uit drie varianten
 • U kunt uw partner meeverzekeren
 • U kunt het DELA LeefdoorPlan aan uw hypotheek koppelen. Dit kan online.
 • Laagdrempelige voorwaarden en 30 dagen bedenktijd
 • U krijgt een korting op de premie als u al meer dan twee jaar niet rookt

Uw partner meeverzekeren

U kunt het DELA LeefdoorPlan afsluiten op één of twee levens. Bij de ‘twee leven’ dekking keert de verzekeraar de dekking uit na het overlijden van de eerste overleden verzekerde. De verzekering stopt daarna. Als u uw partner meeverzekerd mag het leeftijdsverschil tussen jullie maximaal 20 jaar zijn. Veel mensen kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering met een ‘twee leven’ dekking in combinatie met een hypotheek die is gebaseerd op twee inkomens.

Waar kunt u de overlijdensrisicoverzekering voor gebruiken?

De overlijdensrisicoverzekering kan gebruikt worden:

 • Als aanvullend inkomen voor uw dierbaren, bijvoorbeeld voor de studie van uw kinderen of de kinderopvang.
 • Voor het (gedeeltelijk) aflossen van de hypotheek
 • Voor het aflossen van andere schulden
 • Om de huur van het huurhuis te blijven betalen
 • Om uw bedrijf te beschermen tegen de financiële risico’s als u overlijdt.

Hoeveel moet u minimaal verzekeren?

Als u een overlijdensrisicoverzekering van DELA afsluit, moet u een geldbedrag van minimaal 10.000 euro verzekeren. Het bedrag dat u maximaal kunt verzekeren ligt op 999.999 euro.

Vanaf welke leeftijd kunt u een verzekering van DELA afsluiten?

De verzekerde moet minimaal 16 jaar of ouder zijn en jonger zijn dan 65 jaar.

Wat is de minimale looptijd?

De looptijd van een DELA LeefdoorPlan is minimaal tien jaar. De verzekering kan doorlopen tot de dag dat de verzekeraar 75 jaar wordt.

Wat is de hoogte van de uitkering bij het DELA?

De hoogte van de uitkering is afhankelijk van de variant die u kiest. Er zijn drie varianten van het DELA LeefdoorPlan:

 • Een overlijdensrisicoverzekering met een gelijkblijvend kapitaal
 • Een overlijdensrisicoverzekering met een lineair dalend kapitaal
 • Een overlijdensrisicoverzekering met een annuïtair dalend kapitaal

Gelijkblijvend kapitaal

De hoogte van de uitkering blijft tijdens de looptijd van de verzekering altijd hetzelfde. Ook de premie blijft hetzelfde.

Lineair dalend

Het verzekerde bedrag neemt jaarlijks af met hetzelfde bedrag. Op de einddatum staat het kapitaal op 0 euro. De hoogte van de premie blijft gelijk, maar u betaalt de laatste vijf jaar van de verzekering geen premie meer.

Annuïtair dalend

Het verzekerde bedrag daalt elk jaar en op de laatste dag van de verzekering staat de hoogte van het kapitaal op 0 euro. De eerste jaren daalt de hoogte van het verzekerde bedrag minder hard dan de laatste jaren van de verzekering. U betaalt altijd dezelfde premie, maar de laatste vijf jaar van deze verzekering betaalt u geen premie meer.

Het verzekerde bedrag daalt met een zelfgekozen percentage. Dit percentage is meestal afhankelijk van de hypotheek waaraan uw overlijdensrisicoverzekering is gekoppeld. Bij een hoog percentage daalt de uitkering langzamer.

Kunt u het verzekerde bedrag tussentijds wijzigen?

Het is mogelijk om het verzekerde bedrag tussentijds te wijzigen. U kunt het bedrag een keer in de drie jaar verhogen. Dit moet een verhoging zijn van minimaal 1 procent en maximaal 10 procent. Verder mag u het verzekerde bedrag altijd verlagen.

Hoe kunt u het LeefdoorPlan afsluiten?

U kunt de verzekering eenvoudig online afsluiten in een paar stappen. Als u het LeefdoorPlan aanvraagt, dient u ook gezondheidsvragen te beantwoorden. U moet deze vragen eerlijk beantwoorden. De antwoorden zijn van invloed op de premiehoogte. Soms eist de verzekeraar nog een medische keuring. Het kan ook zijn dat u de verzekering niet kunt afsluiten. Naast uw gezondheid, kunnen uw beroep of hobby ook een hoog risico vormen. De verzekeraar weegt deze risico’s ook mee bij het beoordelen van uw verzekeringsaanvraag.

Medische keuring

Als u 50 jaar of ouder bent en een overlijdensrisicoverzekering bij DELA aanvraagt, eist de verzekeraar altijd een medische keuring als het totaal verzekerde bedrag hoger is dan 360.00 euro. Bij een verzekerd bedrag vanaf 500.000 euro moeten alle verzekerden medisch gekeurd worden.

Bron: dela.nl

Contactgegevens DELA

040 260 16 36 (Ma t/m vr van 8.00 tot 20.00)
0800 955 66 55 (Bij overlijden 24/7 gratis)

Contact formulier
DELA.nl
Mijn DELA

Oude Stadsgracht 1, 5611 DD Eindhoven