Centraal Beheer

Centraal Beheer

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering
Centraal Beheer Beoordeling
Een lagere premie als u niet rookt.
U kiest wat bij uw leven past
Ook als u een gevaarlijk beroep heeft
U kunt altijd opzeggen.
Premie p/m
10,85
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
bekijken
19% kiest voor Centraal Beheer
Centraal Beheer Overlijdensrisicoverzekering8.4Cetnraal Beheer Overlijdensrisicoverzekering467 beoordelingen
Premie p/m
10,85
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
Een lagere premie als u niet rookt.
Ook als u een gevaarlijk beroep heeft
bekijken

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Centraal Beheer is een grote Nederlandse financiële dienstverlener. U kent Centraal Beheer van de reclame ‘Even Apeldoorn bellen’. De verzekeraar bestaat al meer dan 100 jaar en is onderdeel van Achmea. De Achmea Groep is de grootste groep van verzekeraars in Nederland. Er zijn hier ruim 17.000 mensen werkzaam. Verder werken er in de overige landen in Europa meer dan 5000 mensen bij Achmea.

Centraal Beheer biedt diverse soorten verzekeringen aan, waaronder een overlijdensrisicoverzekeringen.

Wat is de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer?

Met de overlijdensrisicoverzekering (ORV) van Centraal Beheer geeft u uw nabestaanden financiële zekerheid als u overlijdt. Zij ontvangen dan eenmalig een geldbedrag. Dit bedrag is bedoeld om uw weggevallen inkomen tijdelijk op te vangen. Als u een overlijdensrisicoverzekering afsluit, bepaalt u zelf het bedrag dat uw naasten ontvangen als u overlijdt. Een overlijdensrisicoverzekering is iets anders dan een uitvaartverzekering. De uitvaartverzekering is er om uw uitvaart te regelen. Hier is de overlijdensrisicoverzekering niet voor bedoeld. De ORV is een levensverzekering waarmee u uw familie wat financiële rust geeft.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

U kunt een ORV afsluiten om:

 • Uw kinderen te laten studeren
 • De hypotheek af te kunnen lossen
 • Financiële verplichtingen na te kunnen komen

De premie die u voor de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer betaalt, is leeftijdsafhankelijk. Dit betekent dat de verzekering de eerste jaren goedkoper is.

Uw naasten niet achterlaten met een hypotheekschuld

Sinds 1 januari 2018 is een overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Ook bij een hypotheek zonder NHG is het niet altijd verplicht. Ook al is een ORV niet meer verplicht bij het afsluiten van een hypotheek, toch is het goed om er wel over na te denken. U wilt immers niet dat u uw naasten opzadelt met financiële zorgen als u overlijdt.

Met de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer voorkomt u dat u uw familie achterlaat met een hoge hypotheekschuld. Als u overlijdt dan keert de verzekeraar het verzekerde bedrag uit aan uw partner, kinderen of andere naasten. Met dit bedrag kunnen zij de hypotheek betalen of deze aflossen.

Uw overlijdensrisicoverzekering verpanden

Het is ook mogelijk om de ORV te verpanden aan de hypotheekverstrekker. Uw verzekering wordt dan aan uw hypotheek gekoppeld. Als u overlijdt keert Centraal Beheer het verzekerde bedrag uit aan de hypotheekverstrekker. Deze weet dan zeker dat de hypotheek wordt terugbetaald. Bovendien blijft er voor uw naasten dan een lagere hypotheek over.

Wat zijn de kenmerken van de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer?

De ORV van Centraal Beheer heeft de volgende kenmerken:

 • Een leeftijdsgebonden premie
 • Voordeligere premie voor niet-rokers
 • Afsluiten vanaf 15 tot 68 jaar
 • U kiest wie u verzekert
 • U bepaalt de looptijd
 • U kiest zelf de verzekeringsvorm

Een leeftijdsgebonden premie

Centraal Beheer is bijna de enige verzekeraar die een ORV aanbiedt met een leeftijdsafhankelijke premie. U betaalt maandelijks een premie die bij uw leeftijd past. Bij deze verzekering met een leeftijdsafhankelijke premie betaalt u elke maand een premie die aansluit bij het risico dat u in die maand loopt. Als u de verzekering afsluit, krijgt u een overzicht van alle maandpremies. U weet dus precies hoeveel u elke maand moet betalen en waar u aan toe bent.

Voordeligere premie voor niet-rokers

Als u niet rookt, loopt u minder risico dan een roker om vroegtijdig te overlijden. Om deze reden betalen niet-rokers een lagere premie.

Afsluiten vanaf 15 tot 68 jaar

De verzekerde moet minimaal 15 jaar oud zijn en de verzekering moet ingaan voordat iemand 68 jaar wordt. De overlijdensrisicoverzekering stopt uiterlijk op de dag dat de verzekerde 75 jaar wordt. Degene die de ORV afsluit, moet minstens 18 jaar oud zijn.

U kiest wie u verzekerd

U sluit een verzekering af voor uzelf of voor iemand anders, bijvoorbeeld voor uw partner, zoon of dochter. U bepaalt zelf aan wie de begunstigde is. Dit is degene aan wie het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd.

U bepaalt de looptijd

Als u de overlijdensrisicoverzekering afsluit, bepaalt u zelf de looptijd. Hoe lang de looptijd is, hangt af van de reden waarom u de verzekering afsluit.

U kiest zelf de verzekeringsvorm

Als u een ORV bij Centraal Beheer afsluit, bepaalt u het verzekerde bedrag en de uitkeringsvorm. U kiest of het bedrag gelijk blijft of daalt. Hierbij heeft u de keuze uit drie verzekeringsvormen. Dit zijn een overlijdensrisicoverzekering met een:

 • Gelijkblijvend, vast bedrag
 • Lineair dalend bedrag
 • Annuïtair dalend bedrag

Gelijkblijvend, vast bedrag

Bij deze verzekeringsvorm keert de verzekeraar een vast bedrag uit aan uw naasten als u tijdens de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering overlijdt. U kiest het verzekerde bedrag als de verzekering start en dit bedrag blijft gedurende de looptijd gelijk.

Lineair dalend bedrag

Als u een overlijdensrisicoverzekering afsluit met een lineair dalend bedrag dan daalt het verzekerde bedrag maandelijks met een vast bedrag. Dit wordt een gelijkmatig dalende ORV genoemd.

Annuïtair dalend bedrag

Bij een verzekering met een annuïtair dalend bedrag daalt het verzekerde bedrag elke maand met een percentage. De eerste jaren daalt het bedrag minder hard dan de laatste jaren van de verzekering. U bepaalt zelf met welk percentrage het bedrag daalt.

Wanneer keert Centraal Beheer het verzekerde bedrag uit?

 • Wanneer u als verzekerde voor de einddatum overlijdt. U bepaalt het verzekerde bedrag zelf. Dit kan een bedrag zijn tussen de 10.000 euro en 2.000.000 euro. Ook bepaalt u aan wie de verzekeraar het bedrag uitkeert.
 • Als u kort na de aanvraag van de overlijdensrisicoverzekering overlijdt door een ongeval en de verzekering nog net niet is ingegaan, wordt er ook een bedrag aan uw nabestaanden uitgekeerd. Het moment tussen de aanvraag en het ingaan van de verzekering wordt de voorlopige dekking genoemd.
 • De verzekeraar keert ook uit als u een gevaarlijk beroep heeft of een gevaarlijke sport beoefent.

Wanneer keert Centraal Beheer het verzekerde bedrag niet uit?

 • De verzekeraar keert niets of minder uit als u niet eerlijk bent geweest over uw gezondheid. Of als blijkt dat u rookt en een voordeliger premie voor een niet-roker betaalt.
 • Als u bent overleden als gevolg van zelfdoding binnen twee jaar nadat u de verzekering heeft afgesloten.
 • Als de looptijd van de verzekering is verstreken.

Medische keuring

Als u een ORV bij Centraal Beheer wilt afsluiten, stelt de verzekeraar u vragen over uw gezondheid. U vult deze gezondheidsverklaring online in. Nadat u de vragen heeft ingevuld, bent u gelijk verzekerd met de voorlopige dekking. Pas als de verzekeraar u medisch heeft goedgekeurd, gaat de verzekering echt in en ontvangt u de verzekeringspolis.

Bron: Centraalbeheer.nl

Contactgegevens Centraal Beheer

(055) 579 8100 (Ma t/m vr van 8.00 tot 21.00)

virtuele assistent
centraalbeheer.nl

Laan van Malkenschoten 20, 7333 NP Apeldoorn