Wist u dat de premies voor de overlijdensrisicoverzekeringen fors zijn gedaald? De kans is groot dat u flink wat kunt besparen door uw huidige verzekering aan te passen of door over te stappen naar een andere verzekeraar.

Met een overlijdensrisicoverzekering voorkomt u dat uw nabestaanden na uw overlijden te maken krijgen met financiële problemen

De premies zijn gedaald

Vergeleken met 2017 zijn de premies voor de overlijdensrisicoverzekeringen gedaald met 3,6 procent. Sinds 2002 zijn de premies zelfs gehalveerd. Dit is onlangs gebleken uit een onderzoek van MoneyView. De reden dat de premies zijn gedaald is, omdat we volgens de statistieken steeds ouder worden.

Oversluiten is vrij eenvoudig

De meeste verzekeraars laten het niet aan hun klanten weten dat het mogelijk is om over te stappen naar een andere overlijdensrisicoverzekering met een lagere premie. Terwijl het overstappen naar een andere overlijdensrisicoverzekering vrij eenvoudig is. U sluit dan een nieuwe verzekering af voor hetzelfde verzekerde bedrag, maar betaalt een lagere premie. Vervolgens zegt u uw oude verzekering op.

Uw oude verzekering afpanden

Eigenlijk werkt overstappen hetzelfde als bij het oversluiten van de hypotheek. Het verschil is echter dat u geen boeterente hoeft te betalen. Veel mensen die een huis hebben gekocht, hebben een hypotheek met overlijdensrisicoverzekering. Als ze een nieuwe verzekering afsluiten, moeten zijn deze nieuwe verzekering weer aan de hypotheekverstrekker verpanden en de oude verzekering afpanden.

Uw overlijdensrisicoverzekeringen wijzigen

Heeft u een overlijdensrisicoverzekering en is uw situatie de afgelopen jaren veranderd? Dan kan het wellicht interessant of zelfs nodig zijn om uw huidige orv te wijzigen. U kunt hierbij denken aan de volgende wijzigingen:

  • Het verzekerde bedrag verlagen, omdat u uw hypotheek heeft afgelost.
  • De looptijd verkorten of juist verlengen.
  • Vermelden dat u al twee jaar bent gestopt met roken.

Als u de afgelopen jaren gezondheidsproblemen heeft gekregen, dan is het vaak niet verstandig om over te stappen naar een andere verzekering. De kans is groot dat u bij een andere verzekeraar dan een hogere premie betaalt.

Bron: Plusonline.nl