De vijf erfgenamen van een vrouw die bij de MH17-ramp is overleden, kregen een uitkering van de reisverzekering van de werkgever van het slachtoffer. De Belastingdienst heeft hier een deel van opgeëist. Volgens de rechter is dit terecht.

De werkgever had een overlijdensrisicoverzekering afgesloten voor de overleden vrouw. Deze verzekering was een onderdeel van een reisverzekering die door de werkgever was afgesloten. De verzekeringen hoorden standaard bij het arbeidscontract van de vrouw.

Loonbelasting over polisuitkeringen

Toen de vrouw overleed bij de MH17-ramp, kregen de vijf erfgenamen allemaal polisuitkeringen van de verzekering. De Belastingdienst hief loonbelasting over de polisuitkeringen. De vijf erfgenamen vonden dit onterecht en zijn naar de belastingrechter gestapt.

Geen ruimte voor uitzonderingen

De Belastingdienst zag de polisuitkeringen als loon, omdat de overlijdensrisicoverzekering een onderdeel was van het arbeidscontract. Volgens de rechter is dat terecht. In het vonnis staat dat er in de Belastingwet geen ruimte is voor uitzonderingen.

Bron: nrc.nl