Aegon

Aegon

Aegon Overlijdensrisicoverzekering

Beoordeling volgens
Aegon: Geen

Start met vergelijken

Wie is Aegon?

Aegon is een Nederlandse financiële dienstverlener die in 1983 is ontstaan uit een fusie van de bedrijven Ennia en Ago. In de loop der tijd is de organisatie uitgegroeid tot een beursgenoteerd bedrijf dat een belangrijke speler is op de internationale markt.

Aegon biedt pensioenen, levensverzekeringen en vermogensbeheerproducten aan voor de particuliere en de zakelijke markt. Daarnaast biedt het bedrijf bankproducten aan onder de eigen naam en de naam Knab.

Aegon zet zich in om de klant in staat te stellen een financieel gezonde toekomst te realiseren. Financiële bewustwording en financiële zelfstandigheid vormen de kernwaarden van Aegon. Het motto luidt: ‘Iedereen goed met geld’.

Welke verzekeringsvormen heeft Aegon?

De Aegon Overlijdensrisicoverzekeringen worden aangeboden in drie verzekeringsvormen:

  • Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering
  • Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering
  • Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

U kiest een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering wanneer u een vast verzekeringsbedrag wilt gedurende de volledige looptijd. U wilt bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering afsluiten om de hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen of om de studie van uw kinderen te bekostigen. Bij de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft de premie gedurende de hele looptijd hetzelfde. In vergelijking met een dalende overlijdensrisicoverzekering betaalt u een hogere premie.

Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Indien uw nabestaanden de financiële verplichtingen gedurende looptijd met een steeds lager verzekeringsbedrag kunnen voldoen, kunt u kiezen voor een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering. Bij deze verzekeringsvorm daalt het verzekeringsbedrag met een vast bedrag. U kiest voor de lineair dalende overlijdensrisicoverzekering van Aegon wanneer u bijvoorbeeld het doel heeft om met deze verzekering uw wegvallende inkomende tot de pensioengerechtigde leeftijd van uw partner te ondervangen. De premie van deze verzekering is het laagst van alle drie de verzekeringsvormen.

Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

De annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering van Aegon wordt meestal afgestemd op een annuïtair dalende hypotheek. Bij deze verzekering neemt het verzekeringsbedrag maandelijks met een vastgezet percentage af. Dit bedrag is meestal gelijk aan de maandelijkse aflossing van de hypotheek. De looptijd is in de meeste gevallen ook gelijk aan de looptijd van de hypotheek. De hoogte van de premie ligt tussen die van een lineair dalende en gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering in.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het voordeel van een overlijdensrisicoverzekering bij Aegon is dat u bij het afsluiten afspraken maakt die gelden voor de gehele looptijd. De vaste, lage premie blijft gedurende de looptijd hetzelfde. Ook de voorwaarden worden niet tussentijds aangepast. Bovendien heeft Aegon een ruim acceptatiebeleid zodat deze verzekering ook kan worden afgesloten door personen met een chronische ziekte.

Een nadeel is het relatief hoge minimale verzekeringsbedrag. Bovendien kan deze verzekering alleen afgesloten worden door personen van 60 jaar en jonger. Tot slot kunt u niet altijd online een verzekering afsluiten, soms is een tussenpersoon noodzakelijk.

Voordelen
Snel online aan te vragen
Vaste, lage premie per maand
Premie en voorwaarden vast gedurende looptijd
Voorlopige dekking na aanvraag
Ruim acceptatiebeleid
Premiebetaling per maand, kwartaal, halfjaar of jaar
Te koppelen aan hypotheek
Nadelen
Relatief hoog minimaal verzekeringsbedrag: 25.000 euro
Niet af te sluiten na 60e levensjaar
Geen uitkering bij tussentijds stopzetten
In sommige gevallen alleen af te sluiten via tussenpersoon

Wat is bij Aegon de hoogte van het verzekerd bedrag en de looptijd?

Het verzekeringsbedrag is bij Aegon relatief hoog, u kunt zich verzekeren vanaf 25.000 euro. Het maximale verzekeringsbedrag is met 2.450.000 euro echter ook hoger dan bij andere verzekeraars. U sluit deze overlijdensrisicoverzekering af met een looptijd van 5 tot 40 jaar. De looptijd kan maximaal tot het 75e levensjaar duren. Deze verzekering kan tussen het 18e en 60e levensjaar worden afgesloten.

Hoe zit het met de medische acceptatie?

Aegon streeft ernaar zo min mogelijk mensen af te wijzen voor een overlijdensrisicoverzekering. Er wordt echter wel gewerkt met een gezondheidsverklaring. U dient enkele vragen over uw gezondheid te beantwoorden. Vervolgens kan de verzekeraar u vragen om meer informatie en/of u uitnodigen voor een medische keuring. In de meest gevallen zal u zonder bezwaar als verzekerde geaccepteerd worden. Indien uit de onderzoeksresultaten blijkt dat u een verhoogd risico op vervroegd overlijden heeft, zal Aegon u accepteren onder aanvullende voorwaarden. In de meeste gevallen betaalt u dan een hogere maandpremie.

Eigenschappen van Aegon

Eigenschappen
Vormen: Gelijkblijvend / lineair / annuїtair
Minimaal te verzekeren bedrag 25.000,-
Maximaal te verzekeren bedrag 2.450.000,-
Partner meeverzekerd: Optie
Verpanding mogelijk:
Medische keuring: Vanaf 350.000,-
Leeftijd: Niet jonger dan 18 jaar – Niet ouder dan 60 jaar
Distributiekosten: 99,-
Bedenktijd: 30 dagen
Maximale looptijd: 5 tot 40 jaar (en tot en met 75-jarige leeftijd van de verzekerde)
Premie Per maand, kwartaal, halfjaar of jaar. De premie blijft gelijk tijdens de looptijd

Contactgegevens

088 344 12 34 (Ma t/m vr van 8.00 tot 18.00)
+31 6 8360 28 00 (Whatsapp)

Overlijden melden formulier
Aegon.nl
Mijn Aegon

Aegonplein 50, 2591 TV Den Haag

Bron: Aegon.nl

Aegon Overlijdensrisicoverzekering

Beoordeling volgens
Aegon: Geen

Vergelijken

Contactgegevens

088 344 12 34 (Ma t/m vr van 8.00 tot 18.00)
+31 6 8360 28 00 (Whatsapp)

Overlijden melden formulier
Aegon.nl
Mijn Aegon

Aegonplein 50, 2591 TV Den Haag