Aegon

Aegon

Aegon Overlijdensrisicoverzekering
Aegon Beoordeling
Al meer dan 92.000 klanten gingen u voor
Snel en eenvoudig online aanvragen
U betaalt altijd hetzelfde bedrag
Bescherm uw nabestaanden tegen financiële zorgen
Premie p/m
7,56
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
bekijken
24% kiest voor Aegon
Aegon Overlijdensrisicoverzekering7,6DELA Overlijdensrisicoverzekering7.051 beoordelingen
Premie p/m
7,56
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
U betaalt altijd hetzelfde bedrag
Al meer dan 92.000 klanten gingen u voor
bekijken

Aegon overlijdensrisicoverzekering

Verzekeraar Aegon is ontstaan in 1983 uit een fusie tussen AGO en ENNIA. Toch gaat de geschiedenis nog veel verder terug. Zo dateert de oudste rechtsvoorganger van Aegon, Memento Mori, uit het jaar 1844. Sinds die tijd werden er diverse weduwefondsen, levensverzekeraars, schadeverzekeraars, begrafenisfondsen en tal van andere instellingen samengebracht tot het Aegon van nu.

Aegon biedt verschillende soorten verzekeringen aan die voor diverse fases in het leven belangrijk zijn. Zo kunt u bij deze verzekeraar een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afsluiten.

Wat is de overlijdensrisicoverzekering van Aegon?

De overlijdensrisicoverzekering van Aegon biedt u financiële zekerheid. Als u komt te overlijden, ontvangen uw partner, kinderen of andere dierbare een eenmalige uitkering. Met dit bedrag kunnen uw nabestaanden het weggevallen inkomen opvangen. Zo hebben ze geen financiële zorgen.

Wie kunt u verzekeren?

U kunt de verzekering afsluiten voor één of twee personen, bijvoorbeeld alleen voor uzelf, uw partner of uzelf én uw partner. Als u de verzekering afsluit voor uzelf en uw partner, keert Aegon het verzekerde bedrag eenmalig uit als een van de verzekerden overlijdt. Vervolgens stopt de verzekering. Op de dag dat de verzekering ingaat, moet de verzekerde minimaal achttien jaar zijn en maximaal zestig jaar. Op de einddatum van de verzekering mag de verzekerde niet ouder zijn dan vijfenzeventig jaar.

Wat zijn de kenmerken van Aegon?

De overlijdensrisicoverzekering van Aegon heeft de volgende kenmerken:

  1. U kunt de verzekering aan uw hypotheek koppelen
  2. De verzekering heeft een vaste premie
  3. Het invullen van een gezondheidsverklaring is meestal voldoende
  4. U kiest het te verzekeren bedrag
  5. U bepaalt de looptijd

1- Verzekering aan hypotheek koppelen

Het is mogelijk om de verzekering aan uw hypotheek te koppelen. Dit heet verpanden. Als u overlijdt, keert Aegon het verzekerde bedrag uit aan de hypotheekverstrekker. Uw hypotheek wordt dan helemaal of deels afgelost.

2- De verzekering heeft een vaste premie

De overlijdensrisicoverzekering van Aegon heeft een vaste premie. Dit betekent dat u altijd hetzelfde bedrag betaalt. Dit is ook zo als uw gezondheid vermindert als de verzekering al is ingegaan.

3- Invullen van een gezondheidsverklaring is meestal voldoende

Als u de overlijdensrisicoverzekering aanvraagt, dient u een gezondheidsverklaring in te vullen. Meestal is dit voldoende. Als Aegon toch een medische keuring eist, betaalt de verzekeraar de kosten.

4- U kiest het te verzekeren bedrag

U kiest zelf het te verzekeren bedrag. De hoogte van het minimaal te verzekeren bedrag moet 25.000 euro zijn en maximaal 2450.000 euro.

5- U bepaalt de looptijd

U bepaalt zelf de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering. De looptijd is minimaal vijf jaar en maximaal veertig jaar en totdat de verzekerde 75 jaar wordt.

Welke soorten verzekeringen biedt Aegon aan?

Bij Aegon heeft u de keuze uit drie varianten van de overlijdensrisicoverzekering. Dit zijn een ORV met een:

  • Gelijkblijvende dekking
  • Annuïtair dalende dekking
  • Lineair dalende dekking

– Een overlijdensrisicoverzekering met een gelijkblijvende dekking

Het bedrag dat u verzekerd blijft gedurende de looptijd gelijk.

– Een overlijdensrisicoverzekering met een annuïtair dalende dekking

Het verzekerde bedrag daalt ieder jaar iets. In het begin daalt het bedrag heel langzaam en aan het eind van de looptijd steeds sneller.

– Een overlijdensrisicoverzekering met een lineair dalende dekking

Het verzekerde bedrag daalt jaarlijks in een rechte lijn. Ieder jaar daalt het verzekerde bedrag met hetzelfde bedrag. Op de einddatum van de verzekering staat het bedrag op nul.

Wat betaalt u voor de Aegon Overlijdensrisicoverzekering?

U kiest zelf hoe u de verzekering betaalt. Dit kan een maandelijkse premiebetaling zijn, maar u kunt ook per kwartaal, per halfjaar of per jaar betalen. De premiehoogte hangt weer af van de hoogte van het verzekerde bedrag, uw leeftijd, uw gezondheid en uw rookgedrag. Als niet-roker betaalt u een lagere premie dan een roker.

Wanneer gaat de verzekering in?

Als u de overlijdensrisicoverzekering afsluit dan stelt Aegon u een aantal vragen over uw gezondheid. Bij een verzekerd bedrag boven de 350.000 euro krijgt u standaard een medische keuring. Zodra Aegon uw aanvraag heeft ontvangen, krijgt u een gratis voorlopige dekking. Op het moment dat de verzekeraar uw aanvraag accepteert, gaat de verzekering echt in.

Heeft u een chronische ziekte? Of bent u in het verleden ernstig ziek geweest? Dan is het vaak erg moeilijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Aegon vindt het echter belangrijk dat iedereen een kans krijgt. Ook voor mensen die ernstig ziek zijn of dit zijn geweest, wil de verzekeraar een oplossing bieden. Aegon streeft ernaar om zo min mogelijk aanvragen af te wijzen vanwege medische redenen. De verzekeraar accepteert gemiddeld 99,9% van alle binnengekomen aanvragen.

Kunt u de orv tussentijds aanpassen?

Als u een overlijdensrisicoverzekering van Aegon hebt, kunt u deze tussentijds aanpassen. Wanneer u de verzekering in combinatie met een hypotheek hebt afgesloten, heeft u hiervoor een toestemmingsbewijs nodig van uw hypotheekverstrekker. Het kan zijn dat de verzekeraar opnieuw naar uw gezondheid vraagt.

Heeft u bedenktijd?

Na het ontvangen van de verzekeringspolis heeft u nog een bedenktijd van dertig dagen. Binnen deze tijd, kunt u de verzekering nog stopzetten. U ontvangt de betaalde premie dan terug. Als de verzekering aan uw hypotheek is gekoppeld, moet de hypotheekverstrekker hier toestemming voor geven.

Bron: Aegon.nl

Contactgegevens Aegon

088 344 12 34 (Ma t/m vr van 8.00 tot 18.00)
+31 6 8360 28 00 (Whatsapp)

Overlijden melden formulier
Aegon.nl
Mijn Aegon

Aegonplein 50, 2591 TV Den Haag